Läs Göteborgs-Posten som e-tidning 2019-06-25T10:20:29+00:00
eGP - tidningen i digitalt format.

Läs Göteborgs-Posten som e-tidning

Ta del av all vår kvalitetsjournalistik oavsett var du befinner dig. Göteborgs-Posten finns som e-tidning, dvs en digital version av papperstidningen som du läser i din mobil, surfplatta eller dator och den utkommer varje dag året om. För att kunna läsa e-tidningen behöver du skapa ett konto. Har du redan ett är det bara att logga in och börja läsa.

Läs e-tidning
Hämta e-tidningsappen
Hämta e-tidningsappen

Logga ut

Prenumerera

Du som gillar att läsa e-tidningen kan framöver ta del av innehållet i morgondagens tidning redan klockan 22.00. Om du vill läsa de allra senaste uppdateringarna går du in morgonen efter och hämtar tidningen på nytt.

GP arbetar ständigt med att förbättra tidningen för våra läsare. Samtidigt som vi satsar rejält på innehållet och anställer fler journalister ser vi också kontinuerligt över hur läsarna vill ta del av innehållet. Flera läsare av eGP har önskat kunna ta del av morgondagens e-tidning tidigare. Därför lanserar vi nu möjligheten att läsa den redan klockan 22.00 samma kväll den produceras. Men vi stannar inte där. För att få med de senaste nyhetshändelserna och sportresultaten fortsätter vi att förbättra eGP till en senare upplaga, som finns färdig att ladda hem i god tid före frukost.

Det är viktigt för oss att läsarna ska kunna ta del av vårt innehåll de tider och i de kanaler som passar dem bäst. Med förändringen av eGP i två upplagor, en tidig klockan 22.00 samt en uppdaterad morgonen efter, är förhoppningen att ni läsare blir än mer nöjda med er tidning.

Förutom eGP i två upplagor kan ni läsare framöver ta del av mer kvalitetsjournalistik. Som prenumerant får ni även tillgång till ytterligare fem e-tidningar: Bohusläningen, Hallandsposten, Hallands Nyheter, Strömstads Tidning och TTELA. Detta gäller också nyhetssajterna.

Så här laddar du ned de olika upplagorna på dator och surfplatta:

Tidig upplaga kl. 22.00: Välj morgondagens tidning och ladda hem som vanligt.
Uppdaterad morgonupplaga: Om du vill vara säker på att få den senaste upplagan på morgonen, radera aktuell tidning och hämta den på nytt.

Att slänga en nedladdad tidning iOS:

Klicka på ikonen ”Hämtade”, längst ner i appen. Välj Redigera”, högst upp till höger. Markera tidningen du vill radera genom att klicka på den. Radera genom att klicka på ”papperskorgen”, längst upp till höger, och bekräfta genom att trycka på ”Radera”. Hämta därefter tidningen igen.

Att slänga en nedladdad tidning Android:

Klicka på menyn, tre horisontella linjer uppe till vänster. Klicka på ”Hämtade”. Klicka på alternativ-symbolen, tre vertikala prickarna längst upp till höger. Klicka på ”Välj”. Markera den tidning du vill radera genom att klicka på den. Klicka sedan på papperskorgs-ikonen, uppe till höger. Hämta därefter tidningen igen.

Så läser du e-tidningen

Klicka på bilden så startar en instruktionsfilm som visar hur du läser e-tidningen och hur du skapar konto.

Så fungerar e-tidningen

Klicka på bilden så startar en instruktionsfilm som visar hur du skapar konto.

Välj hur du vill läsa.

Läs e-tidningen på det sätt som passar dig.

Välj mellan att läsa i mobilen, på surfplattan eller datorn. Ladda ner appen på AppStore och Google Play så är du bara ett klick bort från dagens tidning. För att läsa på datorn behöver du .
eGP läser du i mobilen, på surfplattan eller i datorn. Ladda ner appen på AppStore och Google Play så är du bara ett klick bort från dagens tidning. För att läsa på datorn klicka här så öppnas tidningen automatiskt.
eGP läser du i mobilen, på surfplattan eller i datorn. Ladda ner appen på AppStore och Google Play så är du bara ett klick bort från dagens tidning.
eGP var du än är.

Läs e-tidningen var du än är.

Med e-tidningen kan du alltid läsa en färsk morgontidning även när du är bortrest. Oavsett var du tillbringar din semester kan du alltid ha med dig en dagens tidning.

Läs offline.

Läs offline.

I mobilen och surfplattan kan du ladda ner din e-tidning. Då kan du läsa när det inte finns internet. Du kan också låta e-tidningen laddas ner automatiskt på natten.

Pappersfria dagar.

Pappersfria dagar.

Även på helgdagar, som juldagen och midsommardagen, finns möjlighet att läsa e-tidningen, även för dig som prenumererar på papperstidningen.

E-tidningen ingår i din prenumeration alla dagar, året om. Även om du alltid läser papperstidningen i vanliga fall finns det några gånger varje år när e-tidningen är extra bra att ha tillgång till.

De dagar då man kan läsa e-tidningen:

Nyårsdagen
Trettondag jul
Långfredag
Annandag påsk
Första maj
Kristi himmelsfärdsdag
Sveriges Nationaldag
Midsommardagen
Alla helgons dag
Juldagen
Annandag jul

Frågor och svar

För att läsa e-tidningen behöver du ha tillgång till Mitt konto och om du inte redan har tillgång, så är det enkelt att skapa. Vi har tagit fram en manual, som hjälper dig att komma igång med ditt konto.

Skapa Mitt konto

När du har skapat kontot så kan du läsa e-tidningen på din dator, surfplatta eller telefon.

Läsa e-tidningen på din dator:
På sidan du just nu besöker kan du läsa e-tidningen på din dator. Klicka på Logga in om du inte redan är inloggad och klicka sedan på knappen Läs e-tidningen, så kan du läsa dagens tidning eller läsa i vårt tidningsarkiv.

Läsa e-tidningen i surfplattan eller mobilen:
E-tidningen finns som app för iOS, Android och Windows Phone & Tablet. Börja med att hämta hem e-tidningsappen för din surfplatta eller mobil.

Hämta hem eGP för iOS på App Store.

Ladda ned eGP på Google PlayLadda ned eGP på Windows Phone & Tablet

När du hämtat hem och öppnar appen, så klickar du på den tidning du vill läsa. Du får då upp en köpsida där du klickar på Jag är redan prenumerant. Logga sedan in med dina användaruppgifter, för att läsa e-tidningen.

Så här navigerar du:

För att bläddra i tidningen, använder du pilarna som syns i e-tidningen på skärmen.
Du kan zooma både in och zooma ut genom att:
* Snurra på hjulet på musen eller
* Använda knappen ”page up” respektive ”page down” på tangentbordet (PC) eller
Fn + ”page up” respektive ”page down” på tangentbordet (Apple) eller
* Dubbelklicka var som helst på en sida

Vill du öppna en enskild artikel, klicka på den en gång.

I högermenyn hittar du fler funktioner som exempelvis att söka efter artiklar eller läsa äldre utgåvor av Göteborgs-Posten.

Via appen kan du alltid ladda ner senaste tidningen automatiskt när du har tillgång till wifi. På så sätt kan du läsa senaste e-tidningen när du exempelvis satt dig på bussen eller är på semester.

Gå in i huvudmenyn för e-tidningen, där du kan enkelt söka upp tidigare nummer av tidningen.

Ja, det går utmärkt att läsa e-tidningen utomlands. Tänk på att ladda hem dagens e-tidning när du har tillgång till wifi. Kostnader för nedladdning via mobilnätet är olika beroende på land, kolla aktuella priser med din operatör. När dagens e-tidning är nedladdad kan du självklart läsa den utan att vara uppkopplad.

Det görs på lite olika sätt beroende på hur du köpte tidningen.

Om du köpt din prenumeration genom oss:
Du säger upp din prenumeration genom att kontakta vår kundservice alternativt skicka en skriftlig uppsägning.

Om du köpt din prenumeration direkt från e-tidningsappen:

iOS
Avsluta prenumerationen genom att gå in i Inställningar/iTunes och App Store och logga in på ditt Apple-ID (tryck på Visa Apple-ID och skriv in i ditt lösenord). Under “Prenumeration” kan du hantera prenumerationen. Detaljerad instruktion hittar du på Apples supportsida.

Android
Mer information om hur du avslutar din prenumeration finns på Googles supportsidor.

Windows
Efter att vald period löpt ut så måste du manuellt förnya din prenumeration.

Övriga frågor och svar

De vanligaste frågorna som gäller din prenumeration, våra produkter och tjänster har vi samlat i vårt kundforum. Här kan du även ställa frågor till oss.

Till kundforum