Frågor och svar 2018-12-10T01:08:10+00:00

Frågor och svar

Vad behöver du hjälp med?

Frågor & svar

Prenumerationsfrågor

Här hittar du alla våra olika prenumerationer och priser.

Oavsett vilken prenumeration du väljer så ingår eGP, vilket är den digitala versionen av papperstidningen som utkommer varje dag, hela året. eGP ser precis ut som papperstidningen och har samma innehåll.

 

Att tidningen levereras till dess du säger upp den genom att meddela vår kundservice. Utebliven betalning gäller inte som uppsägning.

 

Att tidningen levereras under en bestämd period som är angiven på prenumerationsfakturan. Vill du förlänga prenumerationen eller byta till en tillsvidareprenumeration kontaktar du kundservice. För att inte få avbrott i leveransen måste du meddela kundservice senast en vecka före den tidsbestämda prenumerationens slut.

Papperstidningen kommer till dig inom en vecka efter beställning. I din pappers prenumeration ingår eGP, den digitala versionen av papperstidningen som du får tillgång till direkt efter beställningen. För att få tillgång till eGP behöver du aktivera Mitt konto som du enkelt kan göra här. För att läsa eGP på din dator klickar du här.

Du kan också läsa eGP på din surfplatta eller mobil.

Hämta hem eGP för iOS.
Hämta hem eGP för Android.
Hämta hem eGP för Windows Phone.

 

Följande dagar utkommer inte Göteborgs-Posten som papperstidning:

Nyårsdagen, trettondag jul, långfredag, annandag påsk, första maj, Kristihimmelfärdsdag, nationaldagen, midsommardagen, alla helgons dag, juldagen, annandagen.

eGP däremot, kommer ut varje dag, hela året. eGP är den digitala versionen av papperstidningen och ingår i din prenumeration. För att få tillgång till eGP behöver du aktivera Mitt konto som du enkelt kan göra här. Om du redan har skaffat Mitt konto, kan du läsa eGP på din dator här.

Du kan också läsa eGP på din surfplatta eller mobil.

Hämta hem eGP för iOS.
Hämta hem eGP för Android.
Hämta hem eGP för Windows Phone.

 

Tillsvidareprenumerationer förlängs automatiskt. Tidsbestämda prenumerationer stoppas automatiskt efter prenumerationsperiodens slut om de inte aktivt förlängs.

 

Det finns tyvärr ingen möjlighet att prenumerera på papperstidning utomlands. Du kan däremot prenumerera på vår e-tidning, som du kan läsa över hela världen.

 

Om du köpt din prenumeration hos oss, så säger du upp din prenumeration genom att kontakta vår kundservice alternativt skickar en skriftlig uppsägning.

Om du köpt din prenumeration direkt i eGP-appen, så är det hos Apple Store, Google Play eller Microsoft Store, som du avslutar prenumerationen. Nedan hittar du information om hur du avslutar din prenumeration för de olika plattformarna:

iOS
Android
Windows

Uppehåll / Adressändring

Uppehållet måste minst omfatta tre dagar och kan som längst vara i 3 månader om du gör det via Mitt konto. Vill du göra ett längre uppehåll är du välkommen att kontakta kundservice.

GP tar ut en administrativ kostnad för att täcka kostnaderna för att stoppa och starta prenumerationen gentemot distributören. Du får däremot tillgång till eGP motsvarande 14 dagar.

Ja och det är kostnadsfritt. Observera att det kan tillkomma en avgift på grund av högre prislista i vissa områden. Tillfällig adressändring gör du enkelt genom att logga in på Mitt konto.

Det tar 2 arbetsdagar att stoppa eller adressändra tidningen. Dock måste adressändringen minst omfatta två dagar. Det snabbaste och enklaste sättet att göra en adressändring är att logga in på Mitt konto och gör adressändringen där. Logga in på Mitt konto.

Du kan göra en tillfällig adressändring till din vän eller släkting på Mitt konto.

Gör en adressändring genom att logga in på ditt Mitt konto här.

Ja det kan man, men observera att detta måste göras varje vecka då vårt system inte stödjer att den läggs in löpande.

eGP ingår i din prenumeration och den kan du läsa var du vill i världen. eGP kommer ut varje dag, hela året och har precis samma innehåll som papperstidningen. För att få tillgång till eGP, behöver du aktivera Mitt konto.

Har du ännu inte skaffat Mitt konto? Då gör du det här.

Om du har aktiverat Mitt konto så kan du läsa eGP på din dator här. Du kan också läsa eGP på din surfplatta eller mobil.

Hämta hem eGP för iOS.
Hämta hem eGP för Android.
Hämta hem eGP för Windows Phone.

 

Allt innehåll på gp.se – Digital bas

Tidigare har allt material på gp.se varit tillgängligt för alla men journalistik kostar. För att vi ska kunna fortsätta att leverera riktigt bra lokal kvalitetsjournalistik kommer nu en del innehåll bara kunna läsas när man har en prenumeration och är inloggad.

Har du redan en prenumeration behöver du bara skapa ett konto och logga in för att kunna ta del av allt innehåll. Om du inte har en prenumeration idag, kan du prova Digital bas för bara1 kr första månaden och läsa allt innehåll på gp.se. Köp via gp.se/digitalbas

Har du redan en prenumeration behöver du bara skapa ett konto och logga in i appen för att kunna ta del av allt innehåll.

Framförallt innehåll som är unikt och som vi är ensamma om. Bland annat kommer händelsenyheter och opinionsmaterial att finnas tillgängligt som innan.

Alla artiklar kommer vara tydligt märkta med en symbolen till vänster. När man ser den behöver man bara logga in för att kunna läsa hela artikeln.

Du behöver skapa ett konto och vara inloggad för att få full tillgång.

Nej, har du redan ett konto använder du det för att logga in på gp.se. Samma inloggning gäller för eGP, för att kunna använda Nytta & Nöje-erbjudanden och för att kunna sköta dina prenumerationsärenden.

Nej, vi kommer inte att ta betalt för alla nyheter på vår sajt. Främst händelsenyheter, polisnyheter och resultat kommer finnas tillgängligt som innan. Exklusivt material som t ex genomarbetade unika artiklar, reportage och granskningar däremot kan bara de som har en prenumeration läsa (när du loggat in på gp.se).

Logga in på ditt konto så kan du enkelt avsluta din prenumeration.

Nej, men för bara 1 kr första månaden kan du just nu prova Digital bas och få tillgång till allt innehåll.

Ja, efter provperioden övergår din prenumeration till en tillsvidareprenumeration enligt ordinarie prislista (99 kr/mån) och dras varje månad från ditt kreditkort alt. om du valt att betala med Klarna.

Vid varje artikel som är låst kan du enkelt göra ett köp direkt. Alternativt kan du gå in på gp.se/digitalbas

Nej, eGP ingår inte. Men om du istället tecknar någon av våra andra prenumerationer ingår både Digital bas och eGP i samtliga prenumerationer.

Köp av eGP via App Store/Google Play ger endast behörighet till att läsa e-tidning. För att få full behörighet och att kunna logga in på olika enheter behöver du göra köpet hos oss via gp.se. Avsluta ditt abonnemang hos App Store/Google Play och gör om köpet hos oss.

Betalningsärenden

Prenumererar du på papperstidningen kan du betala via faktura, e-faktura eller autogiro. En prenumeration på vårt digitala paket samt enstaka köp av eGP kan betalas via kort.
När du prenumererar på papperstidningen så betalar du din prenumeration i förskott. Om betalning uteblivit och GP skickar en betalningspåminnelse till dig, tillkommer en påminnelseavgift på för närvarande 45 kronor. Förskottsbetalning återbetalas ej. Undantagsfall är vid flytt utomlands eller dödsfall. Om du prenumererar på vårt digitala paket betalar du med kort i förskott.
Anmälan sker via inloggning på din internetbank. På anmälningssidan skall du ange OCR-numret från din senaste faktura samt sin e-post adress. När beställningen nått oss får du en bekräftelse. Kundnumret, som du skall ange på anmälningssidan hittar du på din prenumerationsfaktura eller på ditt Läsvärdeskort. Du kan alltså inte anmäla dig på gp.se eller hos vår Kundservice. Det är viktigt att den som är ansluten till internetbanken är samma person som står för prenumerationen.

Du skriver enkelt ut en blankett för månadsvis autogirobetalning. Här hittar du autogiroblanketten.

Om du inte har ett svarskuvert så adresserar du brevet till följande adress och vi betalar portot;

Stampen Lokala Medier AB
Prenumeration
c/o Call4U
Svarspost
20646538
37220 Ronneby

För att autogirobetalning ska fungera behöver vi ett skriftligt medgivande från dig. Vi skickar fakturor fram tills medgivandet inkommit och autogirot blivit registrerat. När det är aktiverat kommer du att få en bekräftelse på detta från BGC, Bankgirocentralen.
Ja, men det blir billigare för dig att t.ex. betala via autogiro månadsvis eller för en längre period på faktura.
Utebliven betalning gäller inte som uppsägning, du måste kontakta kundservice för att säga upp din prenumeration.

Om din tidning uteblir, kompenseras du genom att kostnaden för den dagens tidning dras av på din nästa faktura. Har du en tidsbestämd prenumeration, förlängs prenumerationen istället med en dag.

Som prenumerant av papperstidningen ingår eGP, som är den digitala versionen av papperstidningen. eGP kommer ut varje dag, hela året och har precis samma innehåll som papperstidningen. För att få tillgång till eGP behöver du skapa Mitt konto.

Om du redan har skaffat Mitt konto, kan du läsa eGP på din dator här. Du kan också läsa eGP på din surfplatta eller mobil.

Hämta hem eGP för iOS.
Hämta hem eGP för Android.
Hämta hem eGP för Windows Phone.

 

Om din tidning kommer sent en dag utgår tyvärr ingen kompensation eller ersättning.

Du hittar priser och hur du beställer din taltidningsprenumeration här.

Om att läsa nyheter på gp.se

Detta sker när du har läst ett visst antal artiklar som kopplats till sajtens frekvensmodell. Frekvensmodellen innebär att du kan gratisläsa ett antal artiklar som i vanliga fall skulle vara låsta. När du läst den tillåtna mängden artiklar, aktiveras betalväggen, varpå du anmodas att skaffa en prenumeration för att kunna läsa mer.

Antalet artiklar varierar och förnyas med regelbundenhet. Även tidsperioden varierar.

eGP och GP-appen

eGP är den digitala versionen av papperstidningen och ingår i din prenumeration. För att få tillgång till eGP behöver du aktivera Mitt konto som du enkelt kan göra här. Om du redan har skaffat Mitt konto, kan du läsa eGP på din dator här.

Du kan också läsa eGP på din surfplatta eller mobil.

Hämta hem eGP för iOS.
Hämta hem eGP för Android.
Hämta hem eGP för Windows Phone.

 

Som prenumerant på tidningen har du alltid tillgång till eGP där du enkelt kan söka upp tidigare datums tidningar. Om du har aktiverat Mitt konto så kan du läsa eGP på din dator här.

Du kan också läsa eGP på din surfplatta eller mobil.

Hämta hem eGP för iOS.
Hämta hem eGP för Android.
Hämta hem eGP för Windows Phone.

Det är en nyhetsapplikation från Göteborgs-Posten. Appen ger dig nyheterna från gp.se i format som passar mobilen. I GP-appen får du tillgång till pushnotiser för att ta del av de senaste nyheterna.

Hämta hem GP-appen för iOS här.
Hämta hem GP-appen för Android här.

GP skickar ut en så kallad pushnotis då det är något särskilt som händer som vi vill uppmärksamma våra läsare på. Du kan själv välja om du vill ta emot dessa samt hur de ska visas på din skärm.

Hur ändrar jag inställningar för en pushnotis?
iOS: Du väljer att aktivera eller avaktivera push notiser under Inställningar/Notiser/GP. Här kan du även välja hur du vill att push notisen ska synas (Ingen, Banderoller eller Notiser) samt om du önskar ljud när push notisen kommer. I GP-appen kan du också ändra notiser genom att klicka på kugghjulet.

Android: Inställningen för att stänga av och sätta på notiserna finns under symbolen med kugghjulet inne i appens inställningar. Du får fram dem genom att trycka på mobilens meny- eller alternativknapp som kan vara olika placerad och ha olika utseende på olika mobilmodeller. Prova att trycka på symbolen med tre streck, tre punkter, två små fönster eller bakåtpilen om du inte vet vilken knapp det är.

Mitt konto

Med Mitt konto kan du göra enklare förändringar i din prenumeration som t.ex. adressändring, uppehåll och att anmäla utebliven tidning.
Dessutom får du tillgång till eGP, vilket är den digitala versionen av papperstidningen som utkommer varje dag, hela året. eGP ser precis ut som papperstidningen och har samma innehåll. Mitt konto ger dig även tillgång till Nytta & Nöje, där du som prenumerant får ta del av unika erbjudanden. Vi har tagit fram en manual, som hjälper dig att komma igång med ditt konto.

Skapa Mitt konto här

Med Mitt konto kan du göra enklare förändringar i din prenumeration som t.ex. adressändring, uppehåll och att anmäla utebliven tidning.
Dessutom får du tillgång till eGP, vilket är den digitala versionen av papperstidningen som utkommer varje dag, hela året. eGP ser precis ut som papperstidningen och har samma innehåll. Mitt konto ger dig även tillgång till Nytta & Nöje, där du som prenumerant får ta del av unika erbjudanden.

Skapa Mitt konto här

 

Om du redan har tillgång till Mitt konto så loggar du in här:
Logga in

Har du ännu inte skaffat Mitt konto? Då gör du det här:
Skapa Mitt konto

 

Om du redan har tillgång till Mitt konto så loggar du in här:
Logga in

Har du ännu inte skaffat Mitt konto? Då gör du det här:
Skapa Mitt konto