Företag 2019-09-04T13:18:00+00:00

Annonsera i Göteborgs-Posten

Göteborgs-Posten är Göteborgs största tidning som når drygt
1 000 000 läsare i digitala kanaler och print. Tillgängligheten, vårt lokala engagemang och en nära kontakt med göteborgarna gör att vi kan ge våra läsare det vi är allra bäst på – riktig journalistik som gör skillnad.

GP är en del av Stampen Media som bland annat består av Bohusläningen, Strömstads Tidning, Hallands Nyheter, Hallandsposten, TTELA och åtta gratistidningar. Tillsammans har titlarna en räckvidd på 81 % i  Västsverige (A31-35) vilket motsvarar 909 000 västsvenskar.

Kontakta oss
0%
Totalräckvidd i A33.
0
Läsare i A33.
0
Läsare i riket.
Källa: Orvesto Konsument, helår 2017. Avser ett införande i print och en veckas aktivitet i de digitala kanalerna.

Annonsera digitalt

GP.se är den självklara nyhetsförmedlaren och flödet uppdateras konstant. Vår sajt är Västsveriges största med knappt 500 000 unika besökare per vecka. Som annonsör i GP:s digitala kanaler har du möjlighet att nå läsarna oavsett var de befinner sig och när som helst på dygnet. Dessutom kan man alltid annonsera i eGP – vår digitala version av papperstidningen som man kan läsa i sin surfplatta, mobil eller dator.

Priser och format
0%
Total digital räckvidd i A33.
0
Läsare i A33.
0
Läsare i riket.
Källa: Orvesto Konsument, helår 2017. Räckvidd/vecka.

Annonsera i print

Med ett budskap i tidningen får du ett högt genomslag och du syns i en trovärdig miljö. Du kan också välja att placera ditt budskap i våra veckovis återkommande bilagor, däribland Två Dagar och Ekonomi&Karriär. Där når du läsare som är särskilt intresserade av dina produkter och tjänster.
Möjligheterna för hur du och ditt varumärke kan exponeras på bästa sätt är många, inte bara genom tidningens traditionella och kreativa annonsutrymmen. Du kan också blada i trycksak, egen bilaga eller varuprov och välja hela upplagan eller bara den del som täcker ett specifikt geografiskt område. Det är ett konkurrenskraftigt alternativ till ODR och har i många områden en högre räckvidd än direktreklamen. Dessutom distribueras din bilaga redan på morgonen tillsammans med tidningen. Ett annat slagkraftigt alternativ är Memostick som är som en post it som sätts på tidningens förstasida. För fler kreativa lösningar, prata med din ordinarie kontaktperson. Självklart kan du även få hjälp med produktion och framtagning av din bilaga/trycksak.

Priser och format
0%
Daglig räckvidd i A33.
0
Läsare i A33. Varje dag.
0
Läsare i riket. Varje dag.
Källa: Orvesto Konsument, helår 2017. Räckvidd/dag.

Boka och skapa dina annonser själv

Välj vår nya tjänst – Annonsstudio

I vårt nya verktyg Annonsstudio kan du snabbt och smidigt skapa din annons själv. Välj dag, storlek och utförande – se ett färdigt förslag på ett par minuter.

TILL ANNONSSTUDIO

Boka platsannons

Rekrytera rätt kandidat med GP Jobb. Vi kompletterar enkelt din platsannons i tidningen med bred lokal räckvidd digitalt både på desktop och mobil.

TILL GP JOBB

För dig som säljer båtar

Här kan du utforma din båtannons för att sedan publicera den i GP.

SKAPA DIN BÅTANNONS

Annonsera i eGP

0
Läsare varje dag.
0%
Tycker det fungerar bra att läsa eGP.
0%
Läser eGP före kl 08.

Jämför köpkraften!

I Göteborg har GP en oslagbar räckvidd! Med ett införande i tidningen och en veckas närvaro i GP:s digitala kanaler har du som annonsör möjlighet att nå åtta av tio göteborgare. Men som medieköpare ska man förvänta sig mer. Vi har därför undersökt hur mycket pengar västsvenskarna spenderar på resor, livsmedel, hemelektronik, byggmaterial och en mängd andra produkter och jämfört resultatet med köpkraften i olika medier.
Informationen är hämtad från Orvesto Konsument och beräkningarna är gjorda utifrån hur mycket man spenderar under ett år och sedan omräknade till hur mycket man gör av med per dag.

JÄMFÖR KÖPKRAFTEN

Annonspaket

Avada Admin

Citypaketet
Citypaketet är ett samarbete mellan GP, DN och Sydsvenskan. Tidningarna tillsammans når 64 % eller 1,8 miljoner av Sveriges tre största städers mest köpstarka och välutbildade människor.
Till Citypaketet.

Avada Admin

Adapt ADX.
Adapt ADX är annonsbörsen för sex av Sveriges största tidningskoncernerner. Här ingår de flesta av Sveriges morgontidningar och du kan buda på en korg med 75% av de svenska nyhetsläsarna.
Till Adapt ADX.

Räckvidd på västkusten

Kraften i Västsverige

Stampen Media  består bland annat av Västsveriges ledande morgontidningar: Göteborgs-Posten, Bohusläningen, Strömstads Tidning, Hallands Nyheter, Hallandsposten och TTELA, samt åtta gratistidningar. Tillsammans har titlarna en räckvidd på 81 % i regionerna (A31-35) vilket motsvarar 904 000 västsvenskar i papperstidningen, mobilen, datorn och surfplattan.
Som annonsör kan du annonsera längs med hela västkusten, men givetvis kan du även välja ett specifikt marknadsområde eller kombinera flera för dina behov och önskemål.

81%

Halland Syd

75%

I Halmstadsregionen (A31) når vi ut med en mängd titlar, så som Hallandsposten och Halmstad7Dagar. Tillsammans har de en oslagbar räckvidd på 75% vilket motsvarar 76 000 läsare i Halmstad, Laholm och Hylte eller 132 000 läsare i riket.

Halland Nord

83%

I Varbergs- och Falkenbergsregionen (A32) når vi ut genom Hallands Nyheter, samt Varbergsposten och Falkenbergsposten. Tillsammans har de en fantastisk räckvidd på 83% vilket motsvarar 66 000 läsare. Antal läsare i riket är 138 000 stycken.

Göteborg

78%

I Göteborgsområdet har Göteborgs-Posten en oslagbar räckvidd.  Genom att annonsera i GP når du  är 78% eller 588 000 läsare av alla läsare i regionen ( (A33). Antal läsare i riket är 1 009 000 stycken.

Bohuslän

73%

I Bohuslän (A34) når vi ut med en mängd titlar, så som Bohusläningen, Strömstads Tidning, Uddevalla7Dagar, Björklövet och Havsbandet. Tillsammans har de en oslagbar räckvidd på 73% vilket motsvarar 76 000 läsare i regionen eller 131 000 läsare i riket.

Tvåstad

75%

I marknadsområdet vi kallar Tvåstad når vi ut med en mängd titlar, så som TTELA, Trollhättan7Dagar och Vänersborgaren. Tillsammans har de en oslagbar räckvidd på 75% vilket motsvarar 71 000 läsare i Trollhättan- och Vänersborgsregionen (A35) eller 100 000 läsare i riket.

Källa: Orvesto Konsument, helår 2016.
Ovan avser ett annonsinförande i print/titel och en veckas aktivitet i de digitala kanalerna.

Priser, format & villkor

Boknings- och lämningstider
Material för produktion skickas till digitalbestallning@stampen.com senast 6 arbetsdagar före första publiceringsdatum.
Färdigt material skickas till material@stampen.com senast 3 arbetdagar före första publiceringsdatum.

Materialadress för annonser som ska införas i digitala kanaler
(Desktop/mobil)
Material för produktion skickas till digitalbestallning@stampen.com
Färdigt material skickas till material@stampen.com

För information kring boknings- och lämningstider avseende specialformat, kontakta din ordinarie kontaktperson.

Materialspecifikation gp.se
Boknings- och lämningstider
Material för produktion skickas till digitalbestallning@stampen.com senast 6 arbetsdagar före första publiceringsdatum.
Färdigt material skickas till material@stampen.com senast 3 arbetdagar före första publiceringsdatum.

Materialadress för annonser som ska införas i digitala kanaler
(Desktop/mobil)
Material för produktion skickas till digitalbestallning@stampen.com
Färdigt material skickas till material@stampen.com

För information kring boknings- och lämningstider avseende specialformat, kontakta din ordinarie kontaktperson.

Några dagar om året kommer det ingen tidning i brevlådan, som på Midsommardagen eller Juldagen t.ex.

Däremot kan våra prenumeranter alltid få en dagsfärsk tidning med de senaste nyheterna via eGP. Samma sak gäller för dig som annonsör som vill synas med ditt budskap. Prata med din ordinarie kontaktperson för mer information kring hur du kan synas i eGP.

Följande dagar kan tidningen enbart läsas via surfplatta, mobil eller dator via eGP:

Nyårsdagen | Trettondag jul | Långfredag | Annandag påsk | Första maj | Kristi Himmelfärdsdag | Nationaldagen 6 juni | Midsommardagen | Alla Helgons dag | Juldagen | Annandagen